Om Örnexpo

Från vision till Norrlands största vårmässsa

Örnexpo föddes över ett trädgårdsstaket i augusti 1993. Ett vanligt, dagligt samtal mellan grannarna Mats Nordstrand och Åke Norberg resulterade i Norrlands största vårmässa.

Örnexpos mässområde
Idén att starta Örnexpo föddes över ett trädgårdsstaket. Idag är den Norrlands största vårmässa.
Foto: Per Ågren, Media-Bild.

- Mässan var tänkt att möta regionens behov av en marknadsplats, särskilt under våren då så många börjar tänka på sin trädgård, sommarhuset eller båten.
Vi trodde dock aldrig att det skulle bli så här stort. Nuförtiden känner nästan varenda kotte inom 30 mils avstånd till Örnexpo, säger Mats Nordstrand.

- Självklart är det otroligt mycket arbete bakom mässan men det är otroligt inspirerande att se vad som går att göra med lite ”will power”. 1994 var vi nöjda med att kalla oss länets största marknadsplats, idag är mässan störst i Norrland under våren, säger Mats.

Stora vårmässan i Örnsköldsvik har arrangerats av Örnexpo 12 gånger.

Målsättningen är att vara marknadsledande i regionen.

Mässan kommer alltid att finnas på våren och rikta sig till en bred målgrupp.

Tillsammans med utställarna erbjuder Örnexpo besökarna råd, idéer och köpval som ger bästa möjliga förutsättningar för den kommande sommaren.

Balansen mellan kvalitet, utbud av varor och underhållning är väl avvägda, vilket gör att många besöker mässan under mässdagarna.